India

In 2015 ga ik van 10 oktober t/m 6 november naar India. Ik maak eerst een trekking in Sikkim en vervolgens een rondrit rond Delhi.
Ik vlieg met de KLM naar Delhi (KL871 op zaterdag 10 oktober 2015 om 13:50 uur) en terug met de KL872 op vrijdag 6 november 2015 om 03:15 uur (aankomst vrijdag om 07:35 uur).
Na de vlucht naar Delhi en een korte hotelovernachting vliegen we door naar Bagdogra (op 11 oktober met Jet Airways 9W711 om 11:15 uur) waarvandaan de bus ons naar Darjeeling brengt.

map1-north-india.jpg

Trekking

De eerste drie weken van deze reis maak ik met een groep van Snow Leopard Adventures een tweetal trekkings; een van 5 en een van 7 dagen. Deze reis staat in detail beschreven op de site van Snow Leopard. De hele route door West-Bengalen en Sikkim staat op dit Google maps kaartje.

Delhi

Aansluitend maak ik een rondrit om Delhi. Hierbij gaan we naar Jaipur, Fatehpur Sikri en Agra. Deze uitbreiding staat ook in detail beschreven op de site van Snow Leopard. De hele route van Delhi naar Jaipur en Agra staat op dit Google maps kaartje.
Een verslag van deze reis, waaraan ook kaartjes zijn toegevoegd, staat op de volgende pagina's.

Panorama's

In totaal maak ik deze reis erg veel 360 graden panorama's. Deze staan samengevoegd op een aparte pagina.

De voorbereiding

indiase-roepees.jpg

Al in maart oriënteer ik mij voor deze reis naar India. Mijn keus voor Snowleopard als reisorganisatie staat al snel vast. De goede ervaringen van de vorige reis met hen naar Nepal zijn uitstekend. In april maak ik de boeking definitief. In september regel ik mijn visum voor India via BLS India, de door de overheid van India aangewezen registratie partij. Net nadat ik mijn visum heb aangevraagd in Den Haag wordt bekend dat er ook de mogelijkheid bestaat om een eVisum aan te vragen.

Begin september organiseert Snow Leopard een kennismakings-bijeenkomst. De reis is inmiddels definitief. Op deze dag ontmoet ik twee medereizigers: Ron en Sipke. Met hoeveel we totaal zijn is mij nog altijd niet duidelijk. We delen onze emailadressen en al snel blijkt dat er een vierde reiziger is uit België. De gemelde 5e en 6e persoon laten nog niet van zich horen.

Dag 1 - De reis

Franc brengt mij naar Schiphol en Kiyoko gaat gezellig mee. Hij zet ons af voor de vertrekhal. Mijn tas is te groot voor het drop off point en dus gaat die handmatig op de band. 20,9 kg mag gewoon mee. Tijdens het inchecken ontmoet ik ook mijn twee bekende medereizigers. Zij gaan nu nog even hun eigen weg en we spreken af elkaar bij de gate weer te treffen.
Kiyoko en ik wachten nog even totdat er een chagrijnige bewaker aankomt van G7S of zo. Die stuurt Kiyoko weg, omdat ze geen passagier is. En dat terwijl de trap, die openbaar is, nog geen 60 meter verder is. Gelukkig blijft het bij praten, want hij loopt meteen weer door. We nemen afscheid en ik ga naar binnen, de trap op en vervolgens de rij in voor de controle. Alles uit de tas, dat verhaal ken ik inmiddels wel. Niks over schoenen; door de bodyscan. Meteen daarna wil een bewaker mij toch nog eens fouilleren, zakken leeg, paspoort eruit, en nu alsnog schoenen uit. Pfff. Afijn, al snel ben ik binnen waarna alles open en vrij is. Nu begint het lange wachten en zitten: 1 uurtje voor vertrek en dan 8 uur in de KLM vlucht naar Delhi met de Airbus voor KL871.


home.gif sitemap.gif arrowtop.gif © KIROMIJI laatste update januari 2016