Corfu - Griekenland

We hebben besloten om een deel van de Corfu Trail te wandelen. Na afloop daarvan blijven we nog bijna een week in een appartement in Agios Gordios.
We vliegen met Corendon naar Kerkyra (CND795 op zondag 1 juni 2014) en terug met de CND796 op zondag 15 juni 2014.
We verblijven in verschillende soorten accommodaties, van hotels tot bed and breakfast en met zowel prive badkamers als gedeelde faciliteiten. We boeken een losse vlucht en hebben voor de wandeling contact opgenomen met Anna Aperghi Travel op Corfu. Dit blijkt achteraf een gouden keuze geweest te zijn, want de service van Aperghi Travel is perfect. De eigenaresse, Anna, heeft persoonlijke service, vriendelijkheid en flexibiliteit hoog in het vaandel staan. Ook haar man Christos en zoon Alexis, die als chauffeur optreden, zijn bijzonder vriendelijk.

corfu-map.jpg

Reisschema en planning

Na de vlucht gaan we naar een hotelletje in Kerkyra, de hoofdstad van Corfu. Hier blijven we één nacht. De 2e dag worden we naar Paramonas gebracht. Ook hier slapen we een nacht waarna we gaan wandelen over de Corfu Trail.
De eerste wandeldag brengt ons dan naar Stavros en Benitses, alwaar we overnachten. Dag 2 van de wandeling gaat naar Pelekas en dag 3 naar Liapades. Op de 4e wandeldag lopen we van Liapades naar Agios Georgios. Zoals op het kaartje te zien is betreft dit het gedeeltje op het midden en voornamelijk westen van Corfu.
Vanaf Agios Georgios worden we op de 5e wandeldag eerst naar Spartylas gebracht. Daarvandaan lopen we dan over de hoogste berg van Corfu, de Pantokrator van 914m, naar Agios Spyridon in het noorden. Met de taxi gaan we dan naar Kalami waar we overnachten. Vanuit Kalami lopen we de volgende dag een rondje, ook weer richting de Pantokrator.
Als we klaar zijn slapen we weer in Kalami waarvandaan we op maandag naar Agios Gordios gebracht worden. Dit plaatsje ligt aan de zuid-west-kust (op het kaartje aan de baai ter hoogte van Ano Garouna). Hier blijven we dan tot zondag om lekker uit te rusten en te genieten van de Griekse zon en het eten. Op de laatste dag worden we weer naar het vliegveld gebracht.

Links

Interessante informatie is te vinden via onderstaande links:

Panorama's

In totaal maak ik deze reis weer een flink aantal 360 graden panorama's. Deze staan samengevoegd op een aparte pagina.


home.gif sitemap.gif arrowtop.gif © KIROMIJI laatste update december 2015