Alpenfeest

Op zondag 1 augustus is in Le Chinaillon het jaarlijkse alpenfeest. We zien hier klederdrachten, proeven van lokale gerechten, zien oude ambachten worden beoefend, en genieten van folkloristische dansen en lokale muziek.
Het gebak dat we kochten smaakte heerlijk. Alles wordt zelf gemaakt in de omgeving van Le Chinaillon / Le Grand Bornand.
Zo kopen we ook nog twee potten jam.
De oude ambachten die getoond worden betreffen o.a. het maken van de bekende Reblochon kaas.

4_lechinaillon_coffee_burning.jpg 4_lechinaillon_jam_making.jpg 4_lechinaillon_folklore_music.jpg

Woningbouw

We zien hoe diverse onderdelen gemaakt worden van de houten chalets die hier in de omgeving staan. Zo bekijken we hoe de huizen van hout gemaakt worden, hoe planken op de ouderweste manier gezaagd worden, en hoe dakpannen gemaakt worden. Dat laatste gebeurt nog steeds zo, want het is hier verplicht om die houten dakpannen te gebruiken. Alle woningen moeten aan de buitenzijde met hout bedekt zijn. Dit om de traditionele sfeer van het dal te behouden. En het moet gezegd, die sfeer is gemoedelijk, rustig en zeker niet toeristisch.

4_lechinaillon_wood_rainpipe.jpg 4_lechinaillon_sawing.jpg 4_lechinaillon_house_building.jpg

Optocht

's Middags is er een optocht op karren waarin de tradities van het dorp uit het verleden getoond worden. Hierin laat men zien hoe er in vroeger tijden geleefd werd.

4_lechinaillon_tour_church.jpg 4_lechinaillon_tour_schoolclass.jpg 4_lechinaillon_tour_toys.jpg 4_lechinaillon_tour_cafe.jpg

home.gif sitemap.gif arrowtop.gif © KIROMIJI laatste update september 2010