Mont Lachat

Vanaf de toeristen informatie van Le Chinaillon loopt er een pad via Les Outalays naar La Côte. Dat is het tussenstation van de, ook in de zomer werkende, kabelbaan naar de top van de Mont Lachat de Châtillon. Het eerste gedeelte van de baan (tot aan La Côte) betreft gesloten cabines. Het gedeelte naar de top op 2050 meter wordt afgelegd met een stoeltjeslift.
Een kaartje staat op de pagina over wandelen rond Le Grand Bornand. Rechtsboven Le Grand Bornand staat Mont Lachat aangegeven.

Parapenten

Eenmaal boven bekijken we het prachtige uitzicht, zelfs de Mont Blanc is hier vandaan te zien.
Verder blijven we lang kijken naar de verrichtingen van de parapenters die vanaf de top van de berg opstijgen voor hun vlucht over het dal. Een vlucht die meerdere uren kan duren, en die tot hoogtes van zo'n drie kilometer kan gaan.
Er bestaat ook de mogelijkheid om tandemsprongen te maken, maar dat hebben wij niet gedaan. Wel zien we een vader met zijn zoontje vertrekken.

Terug naar beneden

Vanaf de top lopen we dan terug over een kaal pad (ook geschikt voor mountainbiken) via de Col de Châtillon naar La Côte. Vandaar vervolgen we onze route door het Bois des Raiches en langs La Galerie naar Le Chinaillon. Dit laatste gedeelte is wel weer erg mooi.

5a_la_cote.jpg 5a_parapenting1.jpg 5a_parapenting.jpg

home.gif sitemap.gif arrowtop.gif © KIROMIJI laatste update september 2010