Chateau Chillon

Het ontbijtbuffet op de 2e dag bevalt prima en levert voldoende energie voor de reis naar Frankrijk.
Die reis gaat door Zwitserland. De grenscontrole blijkt niet veel voor te stellen en we kunnen dan ook zo door rijden.
Tot aan Montreux hebben we een enkele regenbui. Door Montreux zelf rijden blijkt wat lastig vanwege de drukte.

We maken een tussenstop bij Chateau Chillon waar het weer ook is opgeknapt. We bekijken het chateau, waarvoor je toch wel ongeveer anderhalf uur moet rekenen.
Het blijkt een prachtig behouden en gerestaureerd kasteel te zijn, dat volledig in het meer van Geneve ligt. En aangezien plaatjes meer zeggen dan woorden, kun je het beste de foto's hieronder bekijken. Sommige daarvan kun je ook vergroot weergeven.

2_chateau_chillon.jpg

Na de bezichting rijden we vanaf Chateau Chillon in 2 ½ uur naar Le Chinaillon.
Deze tocht voert ons langs het meer van Geneve, of zoals de Fransen zeggen, Lac Leman, en langs de plaatsen Saint Gingolph, Evian, Thonon les Bains, Annemasse en Bonneville.
Helaas zitten de bergen bij aankomst in de wolken. Ons appartement blijkt aan het einde van het dorp te liggen, vlak voor de Col de La Colombiere.

2_chateau_chillon_innercourt.jpg 2_chateau_chillon_prison.jpg 2_chateau_chillon_main_room.jpg 2_chateau_chillon_coat_of_arms.jpg 2_chateau_chillon_roof_fresco.jpg 2_chateau_chillon_decorated_roof.jpg 2_chateau_chillon_corridors.jpg 2_chateau_chillon_courtyard1.jpg 2_chateau_chillon_courtyard2.jpg

home.gif sitemap.gif arrowtop.gif © KIROMIJI laatste update september 2010