Manigod

Via Thônes rijden we naar Manigod waar een kleine markt is. Het is leuk om te zien hoe de lokale producten worden verkocht en de sfeer is gezellig.

7_manigod.jpg 7_manigod_market.jpg

Vanaf Manigod is het nog maar en klein stukje naar de Col de la Croix-Fry. Deze tocht voert door een prachtig dal met vele uitzichtpunten.
Op de col zou volgens de toeristeninfo op internet een markt moeten zijn van ongeveer 50 kraampjes waar lokale kunst en gerechten verkocht zouden worden. Helaas is er niets te zien, en navraag in de diverse restaurants leert ons dat er ook niets over bekend is.

7_manigod_col_de_la_croix_fry.jpg

Wel zou er op het weekend een markt moeten zijn, maar daar gaan we niet meer naar toe.
Via het mooie dal van La Clusaz rijden we naar ons appartement.

Discovery Trail

Omdat we vroeger terug zijn dan gepland lopen we nu de Chinaillon Discovery Trail. Een wandeltocht met informatiepanelen die begint en eindigt bij de toeristen informatie in Le Chinaillon.
De route blijkt prima aangegeven en de informatie is kort en duidelijk, in zowel het Frans als het Engels. Het uitzicht is op enkele punten weer prachtig.
Een kaartje staat op de pagina over wandelen rond Le Grand Bornand. Links bovenaan staat rond Le Chinaillon de route vermeld als "Sentier de découverte".

7_chinaillon_discovery_trail_panorama_1898.jpg
7_chinaillon_discovery_trail_la_gaudiniere.jpg 7_chinaillon_discovery_trail_old_village.jpg 7_chinaillon_discovery_trail_traditional_farming.jpg 7_chinaillon_discovery_trail_mont_lachat.jpg

home.gif sitemap.gif arrowtop.gif © KIROMIJI laatste update september 2010