Zee-aquarium

Dinsdag 24 augustus

Voor vandaag staat het zwemmen met dolfijnen gepland via de Dolphin Academy: niet goedkoop, wel uniek. Die hebben we thuis in Nederland al geboekt om te voorkomen dat er geen plaats meer is. De toegang tot het Curacao Sea Aquarium is "gratis", op vertoon van onze reservering voor de Dolphin Swim in de middag. Het geheel is lang niet zo groot als wij ons hadden voorgesteld.
We beginnen met het bekijken van de aquaria. Deze bevatten diverse vissoorten die rond Curacao voorkomen. Helaas hebben ze niet alle vissoorten die rond het eiland voorkomen in de aquaria zitten. Alleen al in "onze baai" van Lagun hebben we veel meer verschillende vissen gezien. Wat ze wel hebben, en die wij ook hebben gezien op Playa Lagun, zijn onder andere de volgende soorten: gevlekte slangmurene, witgestippelde vijlvis, gekroonde engelvis, zee-egel, blauw-hoofd lipvis, trompetvis, naaldvis, gevlekte riddervis, sproetenzeebaars, groene zeeschildpad, caribische rifinktvis, franse keizervis, stoplicht papegaaivis en vele soorten koraal en anemonen.

vissen-klein.jpg 24-koraal-2593.jpg 24-zee-anemoon-2594.jpg

Hierna is het tijd voor de zeeleeuwen show. Inmiddels is ons duidelijk geworden dat het veel meer een onderzoeks-instituut is, dan dat het moet worden beschouwd als een "entertainment"-park. Daarnaast zijn de diverse dolfijn programma's van de Dolphin Academy natuurlijk heel belangrijk (en hebben die een zekere amusementswaarde). Tijdens de zeeleeuwen show wordt ons van alles verteld over de zeeleeuw als dier, de maten, gewichten, leeftijd, eten e.d. en doet de zeeleeuw, het 8 jaar oude vrouwtje Coral uit Equador, ook enkele kunstjes voor.

24-zeeleeuw-kunstjes-2533.jpg 24-zeeleeuw-uitleg-2535.jpg 24-vogel-2537.jpg

Meteen daarop volgend is de dolfijnen show. Deze wordt gegeven door 3 trainers en 6 assistent trainers die een programma volgen waar kinderen tot 14 jaar meer over dolfijnen kunnen leren en ze van dichtbij kunnen meemaken gedurende 2 dagen. Hierdoor duurt de show ook ruim twee keer zo lang als normaal (nu ongeveer 25 minuten) hetgeen voor ons als toeschouwer erg leuk is. Ook hier wordt er weer veel verteld over de leefwereld van deze slimme dieren.

24-dolfijnenshow-2627.jpg 24-dolfijnenshow-2555.jpg 24-dolfijnenshow-2539.jpg 24-dolfijnenshow-2549.jpg 24-dolfijnenshow-2559.jpg 24-dolfijnenshow-2565.jpg

Tijdens de lunch begint het te regenen. 24-verpleegstershaaien-voeren-2582.jpg De buien op Curacao zijn heftig, maar kort. Zorg dus dat je binnen bent, zoals wij nu. Na hooguit 10 minuten, vaak zelfs al na 5 minuten, is de bui voorbij en gaat vrijwel direct de zon weer schijnen.
Na de lunch bekijken we nogmaals de dolfijnenshow, lopen langs de bak met verpleegstershaaien en de ruimte waar de flamingo's staan. Al deze dieren kun je ook aanraken: het is echt een interactieve middag.

En dan is het tijd voor ons grote moment: zwemmen met dolfijnen. Dat begint met een introfilm, een uitleg en een verdeling. Er blijken namelijk niet slechts 6 plaatsen beschikbaar te zijn, maar er zijn 5 groepen van 6 personen die met de dolfijnen gaan zwemmen. Per groep zijn er 2 dolfijnen, maar omdat wij in het grote bassin zwemmen en de moeder een anderhalf jaar oud "kleintje" heeft hebben wij 3 dolfijnen tot onze beschikking. Van onze ontmoeting met de dolfijnen worden zowel foto's als een HD-film gemaakt welke we na afloop kunnen kopen. Hoewel niet goedkoop kunnen we de verleiding niet weerstaan.

24-dolfijn-2621.jpg 24-dolphin-swim-2605.jpg 24-dolphin-swim-2606.jpg 24-dolphin-swim-007.jpg 24-dolphin-swim-024.jpg 24-dolphin-swim-035.jpg 24-dolphin-swim-050.jpg 24-dolphin-swim-087.jpg 24-dolphin-swim-099.jpg 24-dolphin-swim-103.jpg 24-dolphin-swim-109.jpg 24-dolphin-swim-113.jpg

Eenmaal thuis worden we verrast met nog wat buien buitengaats tijdens de prachtige zonsondergang.

panorama-zonsondergang.jpg

home.gif sitemap.gif arrowtop.gif © KIROMIJI laatste update mei 2015