De tweede week

za 11 juli - Kreuzboden - Almagelleralp - Furgstalden - Saas Almagell

Vandaag zijn we met de bus naar Saas Grund gereden en vandaar met de kabelbaan omhoog naar Kreuzboden gegaan. Vanaf Kreuzboden loopt er dan een hoogtepad naar de Almagelleralp. Uiteraard zijn de mooie vergezichten en panorama's de moeite waard.

07-allalinhorn-vanaf-kreuzboden.jpg 07-mooi-uitzicht.jpg 07-rotsig-pad.jpg 07-jim-in-sneeuw.jpg 07-mattmark-stuwmeer.jpg 07-mattmark-stuwmeer-en-omgeving.jpg

Het eerste deel duurt ongeveer 1 uur, stijgt ligt, is enorm rotsig en loopt tot een uitzichtpunt. Hier heb ik wederom een 360 graden panorama gemaakt. Iets verderop maak ik nog een 360 graden panorama. Daarna wandelen we in anderhalf uur naar Almagelleralp, alwaar we genieten van ene kop thee en een heerlijk zelfgemaakt stuk abrikozentaart en/of een stuk appeltaart. Deze route voert langs ontelbare prachtige bergbloemetjes.

07-bloemetjes1.jpg 07-bloemetjes2.jpg 07-saas-almagell-saas-fee.jpg

Vanaf Almagelleralp wandelen we dan langzaam omlaag in de richting van Saas Almagell. Voordat we zover zijn buigen we echter af richting Furgstalden en volgen de Erlebnisweg. Dat is een bergpad, eerst door het bos, en later over de rotsen. Het stuk over de rotsen is als een simpele klettersteig ingericht, waardoor we over tegen de rotsen aangehangen planken paden lopen. Verder zijn er diverse trappetjes van ijzeren staven of metalen platen of houten balken ingericht. Het hoogtepunt zijn de twee 60m lange hangbruggen.

07-metalen-trappetjes.jpg 07-hangbrug.jpg

Je kunt je voorstellen dat vooral Jim dit prachtig vind.
Zie hier onze route. Helaas is dit slechts een deel, want de batterij was bijna leeg. Het laatste deel vanaf Almagelleralp naar Furgstalden, over de Erlebnisweg, staat er dus helaas niet op.

zo 12 juli - Saas Fee - muziekfestival

De afgelopen dagen was er een muziekfestival in Saas Fee. Vandaag is de laatste dag en besluiten we te gaan kijken bij het gratis concert op het dorpsplein. We lopen dan ook eerst in ongeveer 40 minuten naar Saas Fee toe. Het is uiteraard Alpen-muziek, met diverse jodelgroepen. Er wordt veel gebruik gemaakt van het lokale Zwitserse instrument: schwyzerörgli oftewel het Zwitserse orgeltje, een soort van kleine accordeon.

08-muziekfestival-saas-fee-1.jpg 08-muziekfestival-saas-fee-2.jpg 08-muziekfestival-saas-fee-3.jpg

Na afloop moeten we weer te voet terug, maar niet voordat we minigolf hebben gespeeld, en Jim op de toboggan, oftewel de rodelbaan, gereden heeft. Zie hier onze route.

08-rodelbaan.jpg

ma 13 juli - Plattjen

Vlak naast ons huis ligt een berg met daarop een berghut. Nieuwsgierig als we zijn, willen we daar wel eens naar toe. Dit betekent wel dat we een stijle berg op moeten lopen. De route wordt aangegeven als 2 tot 3 qua moeilijkheidsgraag (op een schaal die loopt tot 4). In totaal staat er 2,5 uur voor aangegeven, maar uiteindelijk blijkt dat wij het een 15 minuten sneller doen.
Het pad loopt het eerste deel door het bos en door de enorme hoeveelheid struiken met alpenrozen.

09-plattjen-vanaf-saas-almagell.jpg 09-weissmies-almagellerhorn-halverwege.jpg

Het is een lastige route. Eerst vanwege de flinke stijging, ten tweede vanwege het feit dat het pad soms moeilijk zichtbaar is. De route voert vanaf Saas Almagell op 1658m naar Berghaus Plattjen op 2418m hoogte. Het uitzicht is op vele plekken fenomenaal. Het weer is dan ook uitstekend. Eenmaal boven bij Berghaus Plattjen kunnen we de hele omgeving overzien. Eindelijk is het vrijwel onbewolkt, waardoor ook de hoogste top van Zwitserland, de Dom met 4545m, goed te zien is.

09-saas-fee-en-saas-grund.jpg 09-taschhorn-dom-lenzspitze.jpg 09-weissmies-almagellerhorn-top.jpg

Net iets boven het Berghaus blijkt een hoge, goed toegankelijke, rots te liggen. Hier vandaan maak ik een 360 graden panorama.
Na iets te hebben gedronken en wat te hebben uitgerust lopen we verder omhoog naar het kabelbaanstation Plattjen op 2550m. De steenbokken die hier in de omgeving zouden moeten zijn zien we helaas niet. Net iets boven het kabelbaanstation loopt de route verder en kun je weer omlaag naar Saas Almagell. Dit doen we niet, maar we lopen wel een heel klein stukje die kant op zodat we om de hoek nog net het Mattmark stuwmeer kunnen zien liggen.

09-almagellerhorn-nollenhorn-mattmark.jpg

Vervolgens gaan we met de kabelbaan omlaag naar Saas Fee en lopen van daar uit terug naar Saas Almagell.
Zie hier onze route naar boven en weer terug naar ons appartement.


home.gif sitemap.gif arrowtop.gif © KIROMIJI laatste update mei 2015