Zermatt

za 18 juli - Zermatt

Vandaag verhuizen we naar Zermatt. In Saas Almagell lag er op 2000m hoogte sneeuw, niet veel, maar toch. Het was er slechts 6 graden ! We rijden naar Täsch, parkeren daar de auto en gaan met de trein naar het autovrije Zermatt toe. Dit duurt in totaal niet meer dan zo'n anderhalf uur. Helaas regent het in Zermatt tot en met het middaguur. Na aankomst in het appartement gaan we de stad in om deze te bekijken en wat te winkelen. 's Avonds gaan we kaasfondue eten; we zijn tenslotte in Zwitserland, en ik kan je vertellen dat het heerlijk smaakt. De Matterhorn is inmiddels vrijwel wolkenvrij, maar genereert zijn eigen wolken door de temperatuurverschillen. Pas om half negen is die wolkenvrij en moet de familie uiteraard poseren.
Zie hier onze route
's Avonds eten een heerlijke we bij kaasfondue restaurant Old Zermatt.

13-uitzicht-vanaf-apt1.jpg 13-uitzicht-vanaf-apt2.jpg 13-uitzicht-vanaf-apt3.jpg 13-uitzicht-vanaf-apt4.jpg

zo 19 juli - Rothorn

14-matterhorn1.jpg 14-matterhorn2.jpg 14-matterhorn3.jpg

Vandaag blijkt dat we de Matterhorn vanuit Zermatt niet kunnen missen.
Daarna kopen we een Peak Pass en blijkt Jim daarop gratis mee te reizen (d.w.z. m.b.v. een Junior Karte welke CHF 20,- kost, en dan alleen onder begeleiding van de ouders). Eenmaal in het bezit van die kaart gaan we omhoog naar de Rothorn (Via de tussenstations Sunnegga (met een metro trein door de berg) en Blauherd) met de kabelbaan. Boven maken we wat foto's, waaronder een 360 graden panorama.

14-rothorn-matterhorn-zermatt.jpg 14-rothorn-findelgletscher.jpg

Na de eerste foto's lopen we naar het begin van de Kristallweg. We twijfelen echter nog wat we moeten doen. Het is namelijk schitterend en onbewolkt weer. Vanaf hier kunnen we ook omhoog naar de top van de Oberrothorn (3414m). Aangezien Jim niet al te lang wil lopen besluiten we naar de top te gaan.

Het blijkt toch een vrij lastig pad, mede door de sneeuw (gisteren was nog heel station Rothorn gesloten !). We lopen langzaam omhoog en bereiken de top in de voorspelde 1 uur en 15 minuten.

14-oberrothhorn-vanaf-gornergrat.jpg 14-top-oberrothorn.jpg 14-topfoto-oberrothorn.jpg

Het uitzicht is inderdaad fantastisch. Ik heb hier dan ook wederom een 360 graden panorama gemaakt. Na een korte rustpauze en de nodige foto's gaan we weer omlaag. Wederom traverseren we diverse sneeuwpassages die inmiddels flink gesmolten en dus nog gladder geworden zijn. Door het vele smeltwater is het pad nog slipperiger en bovenal modderiger geworden. Eenmaal afgedaald hebben Kiyoko en Jim geen zin meer om te lopen. Zij gaan dan ook met de kabelbaan naar beneden naar Sunnegga. Het lopen gaat mij zo makkelijk af vandaag, dat ik besluit nog wat verder af te dalen en naar Sunnegga te lopen. Dit gaat via een deel van de Kristallweg, de 5 Seenweg en de Murmelweg.

14-fluealp.jpg 14-murmelweg-naar-sunnegga.jpg 14-stellisee.jpg

Helaas zie ik geen mormeldieren, wel diverse Walliser zwartneusschapen. Het uitzicht is ook hier op meerdere plekken prachtig. Je snapt het al: bij de Stellisee maak ik een 360 graden panorama.
Zie hier onze route
's Avonds eten we bij restaurant Zum Post, het oudste etablisement van Zermatt.

ma 20 juli - Gornergrat

De tandrad trein naar Gornergrat gaat vanaf Zermatt omhoog naar 3090m. Hier lopen we iets omhoog naar het uitzichtplatform en maak ik een 360 graden panorama. Daarna lopen we omlaag naar het station en passeren een stel Alphoornblazers op het teraas van het Klumhotel.

15-gletschers.jpg 15-alphoornblazers.jpg

De weg die we van plan waren te lopen, de Hohtä rondweg, ligt nog vol sneeuw, en dus besluiten we omlaag te gaan naar Riffelberg via de Aussichtsweg en de Riffelseeweg. Onderweg hebben we continue zicht op de Matterhorn. Het pad daalt het eerste sterk tot bij de Riffelsee, een meertje waarbij vele foto's van de Materhorn genomen zijn. Wanneer het windstil is weerspiegelt de Matterhorn hierin namelijk erg mooi. 15-rots-bloemen.jpg Helaas staat er vandaag iets te veel wind om dat voor ons zichtbaar te maken. We lopen door naar Riffelberg, maar niet via het eerste de beste pad, We nemen uiteindelijk pas de derde afslag. Ook op dit pad zien we weer vele, maar erg kleine, berg en/of rots bloemen. Niet veel verder komen we bij een grote alp met een mooi uitzicht, alwaar ik wederom een 360 graden panorama maak.
Zie hier onze route 's Avonds eten we bij restaurant Chez Gaby een heerlijke steak.

di 21 juli - Klein Matterhorn - Schwarzsee

Als we 's morgens naar buiten kijken is het half bewolkt. De vierde dag in Zermatt, en de derde dag van de Peak Pass die ons toegang verschaft tot alle kabelbanen in Zermatt. We gaan naar boven naar de Klein Matterhorn via 2 tussenstations, Furi en Troggener Steg. Eerst met een kleine cabine, en vervolgens met twee hele grote (126 personen).

Op De Klein Matterhorn staat flink wat wind en is het -2 graden, maar door die wind voelt het uiteraard veel kouder aan. Het laatste stukje gaan we met de lift omhoog naar 3883m alwaar een uizichtplatform is gebouwd, letterlijk op het topje van de berg. Hier maak ik een 360 graden panorama. Wanneer we alles voldoende hebben bekeken gaan we met de kabelbaan naar beneden en stappen uit bij Troggener Steg.

16-klein-matterhorn.jpg 16-kabelbaan-klein-matterhorn-troggener-steg.jpg 16-gletschers-vanuit-kabelbaan.jpg

Hier vandaan lopen we de Matterhorn Glacier Trail, welke pal langs de gletschers loopt. De Oberer Theodul gletscher en de Furgg gletscher om precies te zijn. Het pad loopt over de zijmorene van deze gletschers en is derhalve erg stenig. Juist vanwege de vele rotsen is dit pad voor ons een aangename afwisseling en vinden wij het een bijzondere ervaring. Juist door zijn ruigheid vinden wij het zelfs een erg mooie omgeving. Halverwege maak ik ook hier een 360 graden panorama. Het is verbazingwekkend om te zien hoeveel bloemetjes ook hier weer groeien.

16-bloemen.jpg 16-furggletscher.jpg 16-zermatt-vanaf-schwarzsee.jpg

Het pad voert ons in goed 2 uur naar het volgende kabelbaan station Schwarzsee Paradise, waarmee we weer naar Zermatt omlaag gaan. Naar mate de middag vordert klaart ook het weer op. 's Avonds is het zo goed als onbewolkt.
Zie hier onze route
's Avonds eten we bij restaurant Stockhorn nog eenmaal raclette.

wo 22 juli - Zermatt- Kenzingen

Helaas, de vakantei zit er weer op. We pakken onze spullen in en lopen naar het station. Daar nemen we de trein naar Täsch en rijden vervolgens in zo'n 4,5 uur naar Kenzingen. In Kenzingen slapen we nog een nachtje om vervolgens door te rijden naar huis.


home.gif sitemap.gif arrowtop.gif © KIROMIJI laatste update mei 2015