Whistler en Kamloops

vr 27 juni - Whistler

Route
01_vancouver_pemberton_map.jpg 01_vancouver_pemberton_ter.jpg View larger map

Vanmorgen zijn we vroeg wakker, eten het in de supermarkt gekochtte ontbijt en gaan op pad richting Whistler. Onze eerste stop is al na 20 km in Noord Vancouver: de Capilano suspension bridge. Dit is een 140 m lange touwbrug die over de canyon is gespannen en waarbij je 70 m boven de rivier loopt. Daarna zijn we doorgelopen naar een boomkruinpad op hetzelfde terrein. Het geheel ligt in het Coastal mountain rainforest. Na een goed uur hebben we alles wel gezien en rijden verder.

foto.jpg foto.jpg

Onze volgende stop is Shannon falls, na 54 km op de Sea to Sky highway, vlak voor Squamish. Deze 355 m hoge waterval is op 2 na hoogste van Canada. Helaas staat de zon nu, zo rond half twaalf, precies verkeerd en hebben we pal tegenlicht, dus ik hoop dat de foto's nog wat opleveren. Het geheel ligt pal naast de snelweg en de stop duurt niet meer dan een half uurtje.

foto.jpg

De laatste tussenstop voor vandaag is Whistler, een toeristen - wintersportdorp, waar inmiddels ook in de zomer heel wat te doen is. Dit is overigens de site van de OS 2010 voor het skieen. Na ons bezoek aan het visitor information center of VIC blijkt dat de liften naar Whistler mountain pas morgen open gaan, maar dat we wel de Blackcomb mountain op kunnen. Op dus naar het basisstation waar we nog net op tijd zijn om met de stoeltjesliften van 747 m, via 1200 m, naar 1860 m te gaan. We waren al gewaarschuwd, en inderdaad zien we onder ons, op het eerste stuk, een jonge zwarte beer lopen. Vanaf het 2e station brengt de bus ons dan iets lager, 1774 m, waarna de laate lift ons tot boven de boomgrens en naar 2284 m brengt. Hier wordt nog volop geskied, en het is dan ook geen wonder dat Canada zoveel goede skieers heeft. Het uitzicht is, mede door het mooie weer (16gr hier boven en 29gr in het dal), fantastisch. Ik maak dan ook weer heel wat foto's, waaronder een 360 graden panorama. Om half vijf zijn we weer beneden en blijken toch we wat verbrand te zijn, morgen maar weer smeren dus.

Tegen 6 uur zijn we dan in ons B&B in Pemberton. Een prima adres met erg aardige eigenaren, in een prachtig huis, in een nog mooiere omgeving. Het blijkt dat we de enige gasten zijn en dus hebben we de bovenverdieping voor ons zelf en hoeven we de badkamer niet te delen. We eten enkele kilometers buiten het dorp op de golfbaan, waar we overigens meer van het uitzicht dan van het eten genieten.
Morgen gaan we naar Kamloops en slapen in het Riverland motel, 1530 River street, tel +1-250-374-1530.

za 28 juni - Kamloops

Route
02_pemberton_kamloops_map.jpg 02_pemberton_kamloops_ter.jpg View Larger Map
foto.jpg

Vanmorgen had de eigenaresse van het B&B zich verslapen en werd pas om 8 uur van ons wakker. Het ontbijt was dus een half uurtje later klaar dan geplanned. Dat ontbijt maakte echter veel goed, zelf gemaakte toast met vers fruit belegd, vergezeld van thee en veel vers fruit, heerlijk.

Pas om half tien vertrekken we richting Kamloops. Een prachtige trip, met vele vergezichten en een continue wijzigend landschap, het eerste deel groen, dan droog en dor, en vervolgens iets vlakker en weidser, met veel groene weiden. We stoppen na 35 min al bij het Joffre lake provincial park, op aanraden van onze host. Werkelijk prachtig gelegen, maar lang blijven we er niet, want we worden letterlijk opgegeten door de agressieve muggen die je van je huid af moet vegen. De volgende stop is het Duffey lake waar we een landschap uit de reclameboekjes aantreffen, een spiegelend meer met besneeuwde bergen op de achtergrond. Helaas ben ik vergeten om met mijn mobiel een foto te maken, dus je moet nog even geduld hebben. Daarna is het via bochtige bergwegen naar Duffey lake waar bijgaande foto is gemaakt, die het niet haalt bij de voorgaande lokatie.

Na de lunch in Cache Creek komen we om 14:30 in Kamloops aan. Het is vandaan opniew schitterend weer, en bij 34gr en UV index 9 hebben we geen zin meer om met de stoomtrein een rondje te maken, maar besluiten te gaan zwemmen. Om half zes ga ik bellen voor een hotel in Jasper en pas om 7 uur heb ik wat gevonden. 1 juli is Canada day en dus zit alles vol. Ons plan is nu om 2 nachten in Jasper te zijn in Chateau Jasper, 96 Geikie street, tel +1-780-852-5644. Daarna gaan we 4 nachten (1 tot 5 juli naar Canmore in Rocky Mountain ski lodge, 1711 Bow Valley Trail, tel +1-403-678-5445).
Morgen moet ik 450 km rijden, dus ik ga nu naar bed. Ook morgen wordt het weer erg heet, dus een auto met airco is niet al te slecht qua vooruitzicht.


home.gif sitemap.gif arrowtop.gif © KIROMIJI laatste update mei 2015