Boggy Creek Airboats

De derde dag gebruiken we om uit te rusten. Zo beginnen we met zwemmen en gaan in de loop van de ochtend naar BC Airboats. Het is een mooie rit, tenminste na het einde van de US-192, over Boggy Creek Road. Wat hierbij direct opvalt is de vele wilde natuur die toch zo dicht bij, of eigenlijk beter gezegd in, Orlando ligt. Deze autotocht voert ons naar het noordelijke gedeelte van East Lake Tohopekaliga, waar BC Airboats East ligt. Inderdaad is er dus ook nog een BC Airboats West, en wel aan de zuidzijde van het ernaast gelegen West Lake Tohopekaliga. Vanaf de aluminium platbodemboot met een immense propellor heb je een vrij uitzicht rondom. Dit soort boten maakt wel veel herrie, en we krijgen dan ook allemaal oordoppen op. Langzaam varen we de jachthaven uit richting het open meer. Halverwege gaan we echter rechtsaf het grasland in. Dit blijkt dus het moerasgebied te zijn dat we gaan bekijken. Met een topsnelheid van zo'n 45 mile per uur, toch zo'n 70 km/u, varen (of moet ik zeggen vliegen?) we door, of beter over, het moeras.

bcairboats_alig1.jpg bcairboats_alig2.jpg

Dieren

Er blijken in dit gebied nog heel wat dieren in het wild voor te komen. Zo zijn daar de bekende alligators, waarvan we er, door de prima gebiedskennis van de captain, twee te zien krijgen. Beiden blijken, vanwege de broedtijd, op een nest te zitten. Naast deze dieren zien we heel wat vogels, waaronder de zilverreiger. Ook krijgen we een nest van een bald eagle te zien. De eagle zelf is als een stipje in de lucht zichtbaar, althans dat wordt ons zo verteld. Het nest van deze grote vogels is immens en kan zelfs vele honderden kilo's wegen. De bald eagle komt elk jaar terug op dezelfde plek. De bevolking is er erg trots op dat ze een nest in hun omgeving hebben.

bcairboats_boat.jpg bcairboats_swamp.jpg
bcairboats_col_map.jpg

Kissimmee Chain Of Lakes

Het East Lake Tohopekaliga ligt op een hoogte van ongeveer 30 meter boven zeeniveau, en is één van de noordelijkst gelegen meren, welke een spaarbekken voor de Everglades vormen. Water van de omliggende meren komt hier in uit en loopt dan via allerhande kanalen, beken en andere waterwegen langzaam omlaag en naar het zuiden van Florida. Via West Lake Tohopekaliga, Lake Cypress en Lake Hatchineha stroomt het water naar Lake Kissimmee. Door deze lange route wordt het water onderweg langs natuurlijke weg gefilterd, om uit te komen in Lake Okeechobee. Vanuit Lake Okeechobee, dat ongeveer 5 meter boven de zeespiegel ligt, stroomt het water dan door zuid Florida richting het op ongeveer 3 meter hoogte gelegen nationale park The Everglades. Overtollig water kan daarnaast via de Caloosahatchee River naar de Golf van Mexico, en via de St. Lucie River naar de Atlantische Oceaan, afvloeien. Al deze meren en waterwegen dragen bij aan de watervoorziening, en het voorkomen van overstromingen, in Zuid Florida. Daarbij zorgen al deze meren ook nog eens voor een uitstekende plek voor flora, fauna en dieren, en wordt er veelvuldig gebruik van gemaakt als recreatie-gebied.


home.gif sitemap.gif arrowtop.gif © KIROMIJI laatste update september 2010