De reis

Ongeveer twee weken voor vertrek krijgen we netjes de papieren van Easyway Travel toegezonden. We vliegen met Martinair van Amsterdam naar Orlando v.v., hetgeen keurig op tijd gebeurt. De service aan boord is vriendelijk, maar niet overdreven. Wat hierbij wel opvalt is dat je een koptelefoontje moet kopen à 5 euro. Uiteraard is deze wel weer te gebruiken op een volgende vlucht.

Na aankomst in Orlando gaat de paspoortcontrole snel, maar duurt het gehele proces van koffers halen erg lang. De koffer dien je op te halen na de paspoortcontrole en 100 meter verder weer af te geven. Zelf ga je dan met een treintje van terminal-A naar de main-terminal. Eenmaal in de main-terminal wordt een ieder gecontroleerd met een metaal detector en gaat de handbagage door de scanner. De koffer heeft dezelfde weg afgelegd en moeten we zelf weer van de band halen in een hal waar een ieder, ook van buiten, vrijelijk toegang heeft. Dit betekend dan ook dat we dus twee maal op onze koffers staan te wachten. Al met al komt dit op ons erg omslachtig over en het werkt zeker vertragend, want pas na een uur staan we eindelijk buiten in de warmte van Florida.

De auto

De huurauto van Alamo kunnen we buiten het vliegveld ophalen en we worden netjes met de Alamo-bus van voor de terminal daar naar toe gebracht. De stad-plattegrondjes van Alamo vallen mij op door een zeer duidelijke weergave van de wegen. Het enige gemis zou de weergave van de afrit-nummers kunnen zijn. Voorafgaand aan ons vertrek hebben we onze gegevens naar een centraal registratie-adres in Engeland gestuurd en inderdaad is alles bekend bij aankomst. Binnen een half uurtje staan we dan ook weer buiten en gaan met een Mitsubishi Lancer op weg naar het adres waar we de sleutel van het appartement op moeten halen.

Het verblijf

De sleutel moeten we ophalen bij IPG-management welke het verhuur en beheer verzorgt. Dit kantoor ligt aan het einde van de US-192, vlak voor de aansluiting met highway 27. Hoewel we uitkijken naar een Best Western hotel zoals vermeld in de routebeschrijving, blijkt het slechts om een klein Best Western reserverings-kantoor te gaan. We rijden er dan ook prompt voorbij en na vragen bij een tankstation, keren we om en rijden goed.

De gehele periode van twee weken verblijven we in een appartementencomplex, of zoals de Amerikanen dat noemen "condominium". De naam van dit complex is The Villas at Island Club, gelegen aan Lindfields Blvd, vlakbij het sleutel adres.
Hier vandaan gaan we de omgeving verkennen.

condo_front.jpg condo_living.jpg

home.gif sitemap.gif arrowtop.gif © KIROMIJI laatste update september 2010