Gatorland

De dag na aankomst willen we rustig aan doen, maar ook weer niet de hele dag binnen blijven zitten.
's Morgens doen we eerst de nodige boodschappen, het is tenslotte een appartement en we willen ook ontbijten en dergelijke.

Daarna besluiten we om de buurt te verkennen en naar Gatorland te gaan. Dit is een krokodillen-"dierentuin", en een prima bestemming voor een bezoek van een halve dag. Eigenlijk moeten we het hier hebben over alligators. Naast alligators zijn er ook veel vogels, waaronder wat de Amerikanen de 'egret' noemen, welke hier zijn nesten maakt. Tevens kun je op de foto met de nodige slangen e.d.

Eén van de dingen die men laat zien is het 'worstelen' met de alligators. Hierbij wordt er het nodige uitgelegd over deze fascinerende dieren.
Zo blijkt dat ze wel veel bijtkracht hebben, maar dat je vrij simpel de kaken met één hand op elkaar kunt houden.
Naast toeristenoord is de Gatorland Zoo ook een kennis-, ontwikkel- en opvang-centrum voor alligators. In het verleden is onder andere hiervandaan de alligatorstand op peil gehouden door middel van broedprogramma's. Momenteel is de alligator een beschermde diersoort, welke overigens in ruime mate in Florida voorkomt.

gtrlnd_wrestle1.jpg gtrlnd_wrestle2.jpg gtrlnd_wrestle3.jpg gtrlnd_jump.jpg

Vlak voordat we naar ons huis gaan bekijken we nog een toeristen attractie: de jumparoo. Hierbij is het de bedoeling dat alligators een kippetje van een lijn afhappen. Ze zijn kennelijk moe, want het eten lukt wel, maar het van de lijn happen, en dus uit het water 'springen' willen ze niet.

Thuis

Eenmaal weer terug in ons condo, gaan we lekker zwemmen.
Het kleine, maar schone, zwembad ligt vlak acher ons condo op het terrein van de Villas at Island Club. Er omheen staan diverse ligstoelen en het geheel geeft een verzorgde indruk.

's Avonds gaan we eten bij Sizzler, één van de vele restaurant ketens in de omgeving van ons condo.
Daarna is het vroeg naar bed, want de Nederlandse tijd wreekt zich nog en morgen willen we naar Disney.


home.gif sitemap.gif arrowtop.gif © KIROMIJI laatste update september 2010