Florida

Deze pagina's bevatten informatie over onze reis naar Orlando, Florida, U.S.A.
Deze reis hebben we gemaakt van 27 juni t/m 12 juli 2002.
Op een aantal pagina's staat rechtsbovenaan een plattegrondje van het betreffende attractiepark. Door te klikken op deze kaartjes wordt een grotere kaart geopend.

Voorbereiding

Dit jaar gaat onze vakantie naar Orlando, Florida, USA.
Vorig jaar wilden we eigenlijk al die kant op, maar dat werd toen toch te duur. Hoewel in januari 2002 de dollarkoers nauwelijks gewijzigd is, hebben we toch de knoop maar doorgehakt. (Vlak voor de vakantie blijkt dan dat de koers van de dollar ten opzichte van de euro flink gedaald is, de munten zijn nu vrijwel gelijk aan elkaar, hetgeen de kosten toch weer wat drukt.)
Na wat reisbrochures en prijzen vergeleken te hebben, kwamen we al snel op het internet terecht. Zoeken naar informatie over Florida is geen enkel probleem. Werkelijk alles over deze staat is op internet te vinden.
Een prima uitgangspositie hiervoor zijn de diverse startpagina's, zoals Florida Pagina of Orlando Pagina. Meer algemene informatie over Amerika is te krijgen bij Lonely Planet. Kijk hiervoor ook even bij tips en links.

Boeking

Al zoekende kwamen wij uit bij Florida Travel (helaas bestaat dit reisbureau niet meer). Na het vergelijken van prijzen en, nog belangrijker, de mogelijkheden binnen de aangeboden reizen, hebben we onze keuze gemaakt. In januari 2002 hebben we dan ook een reis geboekt bij Easyway Travel, een dochteronderneming van Florida Travel.

Wensen

Hoewel we eigenlijk ook nog wat langer weg wilden blijven en daarmee een bezoek aan Miami wilden brengen, bleek dit in de praktijk lastig. Zo konden we wel boeken, maar op de door ons gewenste dag werd er door Martinair niet terug naar Amsterdam gevlogen. En om nou drie nachten daar te zijn leek ons wat kort. Vijf nachten daarentegen vonden we weer iets te lang worden.
Bovendien bleek dat het door ons gewenste hotel ook niet voldoende capaciteit had, waardoor we uit zouden komen in het Ramada Plaza Marco Polo hotel. De ligging hiervan vonden we niet zo gunstig.
Ook blijken de stranden op Miami Beach niet allemaal even goed beoordeeld te worden. Al met al deed ons dit besluiten om alleen naar Orlando te gaan.
Een verslag hiervan staat op de volgende pagina's.


home.gif sitemap.gif arrowtop.gif © KIROMIJI laatste update september 2010