Disney's Magic Kingdom

mgckdm_map.jpg

Uiteraard waren we op voorhand al van plan een bezoek te brengen aan Disney World. Dit is een enorm complex met meerdere parken, waaronder Disney World en EPCOT, uiteraard elk apart met zijn eigen entrée kosten. En om maar meteen met de deur in huis te vallen: ja de toegangsprijzen zijn hoog voor onze begrippen, toch zo'n $ 50,- per persoon, maar zijn het wel degelijk waard.

We zorgen dat we om 9 uur al aanwezig zijn, wanneer het park open gaat. Na op aanwijzingen van het personeel de auto geparkeerd te hebben brengt een soort treintje ons naar het monorail-station.
Let wel op dat je goed opschrijft of onthoud waar de auto staat. Bij terugkomst is het anders onmogelijk om op het immense parkeerterrein je auto te gaan zoeken. Alle rijen zijn hiervoor aangeduid met Disney karakters.
De monorail brengt ons dan naar de eigenlijke ingang waar we ook de tickets kopen. Tevens krijg je hier de mogelijkheid om, met een kleine korting, tickets voor de andere parken te kopen.

mgckdm_barnstormer.jpg

Wat te doen : een keuze maken

Na een tassencontrole (stelt niet zo heel veel voor) gaan we eerst eens rustig op de plattegrond kijken wat er allemaal te doen is. Van het internet hadden we al eerder informatie (zie magic_kingdom.pdf - Engels - 236kb) gehaald over de diverse attracties. Zodoende wisten we ongeveer wat ons te wachten stond en waren we in staat om een eerste selectie te maken, want het is onmogelijk om alles in één dag te doen.

Als eerste, zo werd ons ook bij de kassa geadviseerd, gaan we via Main Street naar Tomorrowland. Hier staat het zeer leuke Buzz Lightyears Space Ranger Spin (nr 49 op de kaart). Dit is een interaktief schietspel dat vooral door de 'video-game-kinderen' prachtig gevonden wordt. 's Avonds besluiten we dit dan ook nog voor een tweede keer te doen.
Daarna is Space Mountain (nr 43 op de kaart) aan de beurt. Een achtbaan, of zoals de Amerikanen zeggen roller coaster. Zelfs Jim, nu bijna 7, vind dit prachtig, terwijl je toch een groot stuk door het donker voort raast, en dus niet weet welke kant je op schiet.
De volgende keus van Jim is de Tomorrowland Indy Speedway (nr 41), een erg luidruchtige, en langzame, "bots-auto"-rit, hoewel botsen niet is toegestaan. Hierna lopen we door naar Mickey's Toontown Fair, waar we wat Disney karakters zien en alweer een achtbaan ingaan.
Dit keer is dat de voor kleine kinderen uitermate leuke Barnstormer at Goofy's Wiseacre Farm (nr 40).
Hier kun je ook met Mickey, Minnie of Winnie the Pooh op de foto. Vanwege de lange wachttijd kiezen wij voor een ontmoeting met Knabbel en Babbel (nr 34 en 37).

Via Fantasy Land, waar we naar Snow White's Scary Adventures (nr 30), een 'grotten'-rit langs de zeven dwergen; en Cinderella's Golden Caroussel (nr 26) gaan (inderdaad een gewone draaimolen), lopen we naar It's A Small World (nr 23 op de kaart). Eenmaal binnen, want we moeten wel overal wachten, hoewel meestal niet langer dan zo'n 20 minuten (zie tip : fastpass), varen we met een door een rails geleid bootje door een ruimte waarin elk werelddeel wordt uitgebeeld in zowel een stads-scene als met bewegende poppen in klederdracht. Leuk om te zien, en wat mij vooral opvalt is de perfecte organisatie en de veelvuldig gebruikte techniek achter dit alles.

Langzaam lopen we door het park en gaan vanaf Liberty Square met de Riverboat (nr 21) een rondje varen. Hierna is het tijd om wat te eten, en komen dan uit in The Diamond Horseshoe Saloon Revue (nr 19), waar op dat moment een show aan de gang is. We eten dan ook onder het genot van een soort van Wild-West-Revue, wat ons erg goed bevalt. Alleen is rustig eten er nu niet bij !
Eenmaal buiten is het tijd voor de grote parade, maar eerst halen we een fastpass voor de Big Thunder Mountain Railroad (nr 12). Tijdens de parade komt weer de hele Disney-cast voorbij trekken.

mgckdm_splashmntn.jpg mgckdm_parade2.jpg mgckdm_parade1.jpg

De volgende stop is Frontier Land. Hier willen we in de Big Thunder Mountain Railroad (nr 12), en wil met name Michael graag ook in de Splash Mountain (nr 14 op de kaart). Direkt na de parade kunnen we met behulp van de fastpass het treintje in. Ook dit is een soort achtbaan en erg leuk om te doen. Meteen hierna halen we een fastpass voor Splash Mountain, maar moeten hiervoor wel tot half zeven wachten.

Regen

Wanneer we buiten komen begint het helaas te regenen. Gelukkig zijn veel attracties binnen, maar dan moet je wel een paraplu bij je hebben om van het ene naar het andere punt te kunnen lopen. Helaas hebben we die vergeten en dus zit er niets anders op dan te wachten tot het wat minder hard regent. Je kunt natuurlijk ook een poncho kopen, maar dat vinden we veel te warm worden. Het is tenslotte rond de 32 ° C ! Na een uurtje of drie wordt het weer droog. Dit blijkt het typische weer voor deze periode te zijn. We gaan dan ook geen dag zonder paraplu op stap.

mgckdm_mainstreet.jpg

Adventureland is de volgende stop waar we een aantal attracties bezoeken. Achtereenvolgens zijn dat de boot-tripjes Pirates of the Carribean (nr 12), binnen door een grot en dus lekker koel, en Jungle Cruise (nr 11), voornamelijk leuk door de prima gids op ons bootje, en de 'kermis-attractie' The Magic Carpets of Alladin (nr 9). Als laatste gaan we naar The Enchanted Tiki Room (nr 10), waarin inmiddels ook Zazu uit The Lion King mee doet.
Hiervandaan lopen Kiyoko en Jim terug naar Main Street om alvast wat te gaan eten.
Michael en Ronald gaan terug naar Splash Mountain, een leuke rit, maar niet echt spectaculair. Doorweekt worden is er niet bij, hoogstens wat spettertjes. Ook wij gaan nu naar Main Street om wat te eten.

Na het eten willen de jongens nogmaals naar Buzz Lightyear's Space Ranger Spin. Het is nu bijna half negen en dus gaan we naar de uitgang. Daar wil Jim toch nog wel even met de trein een rondje om het park maken. Zo gezegd zo gedaan, en na 20 minuten zijn we weer terug bij de uitgang, waar we nu echt doorheen, en op weg naar huis gaan.
We hebben een hele leuke dag gehad !


home.gif sitemap.gif arrowtop.gif © KIROMIJI laatste update september 2010